Джеф Безос напусна поста на главен изпълнителен директор на онлайн гиганта

...
Джеф Безос напусна поста на главен изпълнителен директор на онлайн гиганта
Коментари Харесай

Кой има честта да седне на стола на Безос?

Джеф Безос напусна поста на главен изпълнителен шеф на онлайн колоса " Амазон " (Amazon) на 27-ия рожден ден на компанията.

Кой обаче има достойнството да седне на стола на най-богатия човек в света?

Бивш чиновник на " Амазон " разказва Анди Джаси пред Business Insider като:  " Лидер с голямо доверие в екипа си. Трябва обаче да сте готови за всяка среща с него и то на най-високо равнище. Той е акула, която надушва капка кръв на 100 благи " (около 160 км).

Допълнително доказателство за вниманието му към детайла е желанието му персонално да утвърждава всяко известие на компанията към медиите.

" Анди ще съставлява компанията, когато Конгресът или други институции се обадят и изискат от него отговори на съществени въпроси ", сподели Джон Росман, изпълнителен шеф на " Aмазон " при започване на 2000-та и създател на " The Amazon Way ", представен от CNBC.

Джаси поема управлението на компания на стойност 1,7 трилиона $, която съумя извънредно сполучливо да се възползва пандемията. Нарастващата " взаимозависимост " от онлайн извършването на покупки утрои облагите си на " Амазон " и през първото тримесечие на 2021-а те минаха 100 милиарда $.

" Aмазон " обаче се проверява от антитръстовите регулатори в Съединени американски щати и в чужбина. В края на предходната година Европейската комисия упрекна американския колос в онлайн търговията в нарушение на европейските правила за конкуренцията на онлайн пазара на дребно. Според Брюксел компанията се е възползвала от данните на самостоятелни търговци на дребно, употребяващи нейния уебсайт.

Над 400 законодатели от 34 страни подписаха писмо до Джеф Безос. Те поддържаха кампанията  " Амазон " да си заплати ", чиито основатели настояват, че софтуерният колос " заобикаля и подценява дълга си към служащите, обществото и планетата ".

За персоналния живот на новия изпълнителен шеф на " Амазон " се знае на първо място, че е разпален състезателен почитател. Той има огромен състезателен бар в къщата си и е миноритарен притежател на американския тим по хокей " Сиатъл Кракен ".

Джаси, е родом от Ню Йорк, само че живее със брачната половинка си и двете си деца в Сиатъл, където е и седалището на " Амазон ".

Въпреки че в този момент наследява Безос като началник на " Амазон " - във връзка с благосъстоянието, Джаси към момента е надалеч от някогашния си ментор - положението му се прави оценка на към 377 милиона щатски $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР